Kuukauden tekstiili -sarja 2020:

Vuonna 2020 Kuukauden tekstiili -sarjan aloittaa tekstiilitaiteilija Aino Favén. Aino esittelee teoksiaan tammikuusta kesäkuuhun.

HUHTIKUU 2020: Linnut

Huhtikuun tekstiiliteoksiksi valitsin hedelmämuovipusseista tehdyt linnut. 2013 sain kutsun Ars Tytyriin, Lohjan kalkkikivikaivoksessa järjestettävään näyttelyyn. Mobile-teokseni "Linnut" sijoittui kaivosluolaan lammikon yläpuolelle. Pimeässä tilassa kohdevalaistut hitaasti liikkuvat lokit ja tiirat loivat heijastuksia ja varjoja ympäröivään tilaan. Osa linnuista oli sahattu peilipleksistä, osa valmistettu hedelmämuovipusseista. Vaikka materiaali ei ole kangasta vaan kierrätettyä muovia, pidän näitä tekstiiliteoksina tekotavan vuoksi. Työvaiheita oli mm. materiaalin kerääminen, pesu, aukileikkaus, pinoaminen, linnun kaavoitus, kaavoitettujen osien ompelu muovipullosta leikattuun tukirunkoon, viimeistely, yksityiskohtien ompelu esim. lasihelmistä.

Muut kuvat ovat samalla tekniikalla toteutettuja koruja: tiirat, lokit ym. Näitä koruja valmistin suuren kokonaisuuden New Yorkin Museum of Arts and Crafts -museon LOOT:Mad about Jewelry -näyttelyyn, johon minut kutsuttiin vuonna 2017.

Aino Favén

Täällä voit tutustua myös Kuukauden tekstiili -sarjan arkistoon:

2020 Aino Favén

2019 Riitta Raunio, Pekka Helynen, Sami Korhonen, Tua Helve, Maarit Kalmakurki, Joanna Weckman ja Johanna Oksanen

2018 Tupu Mentu ja Helena Vaari

2017 Piitu Nykopp, Maskun villaintarsiapeitteen reproduktio ja seuran jäsenten tekstiilit

2016 Päivi Fernström ja Raija Rastas

2015 Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunta