Kuukauden tekstiili -sarja 2018:

Vuonna 2018 kuukauden tekstiili -sarjan teema on kirjonta. Alkuvuoden aikana teoksiaan esittelee käsityönopettaja Tupu Mentu.

Toukokuu: Tulossa ja menossa

Hankimme mieheni kanssa kesäpaikan Mikkelistä vuonna 2009 ja olemme hiljalleen korjanneet entistä Vuolingon asemaa vapaa-ajan asunnoksi. Asemarakennuksessa on n. 30 neliön makasiini, johon on nyt tulossa neljäs kesänäyttely. Näyttelyt ovat olleet aiheiltaan ja sisällöiltään erilaisia; olen esitellyt siellä omaa työskentelyäni, mutta esimerkiksi kesällä 2017 aiheena oli rakennuksen taustan ja kunnostuksen vaiheet.

Asemaan liittyy olennaisesti lähteminen ja tuleminen. Tuota teemaa on mahdollista käsitellä eri lähtökohdista, oli kyseessä sitten ihmisen elämä, matkustaminen tai työn syklit. Moni varmaan tunnistaa mielikuvina matkan valmistelun riemun ja jännityksenkin tai riipaisevat lähdöt. Itselleni saapumiset ja lähtemiset ovat arkipäivää mm. kahden kodin näkökulmasta.

Tämän kesän näyttely rakentuu em. teeman ympärille ja se on työn alla. Käytän materiaalina valokuvia ja tekniikkana pääosin silkkipainantaa. Tarkoitus on rakentaa korkeaan tilaan installaatio ja kenties maalata makasiinin seiniin lisää hahmoja. Oikeus muutoksiin pidätetään…

Tervetuloa Vuolingon asemalle 29.6.-12.7.2018 (suljettu ma 2.7. ja 9.7.) klo 12-18 katsomaan kesänäyttelyä Saapuvat ja lähteneet - kahvia ja kakkuakin on tarjolla, jos galleristi ehtii ja jaksaa leipoa :). Vuolingon asema on mukana myös Konstrundan -tapahtumassa 8.-9.9.2018 klo 11-17. Mikkelissä ja lähiseuduilla on paljon muutakin kiinnostavaa katsottavaa.

Tupu Mentu

Täällä voit tutustua myös Kuukauden tekstiili -sarjan arkistoon:

2018 Tupu Mentu

2017 Piitu Nykopp, Maskun villaintarsiapeitteen reproduktio ja seuran jäsenten tekstiilit

2016 Päivi Fernström ja Raija Rastas

2015 Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunta