HUHTIKUUN JÄSENTAPAAMINEN - MAKRAMEE-PAJA:

Tekstiilikulttuuriseura ja Kauniaisten kansalaisopisto järjestävät LUOVASTI SOLMEILLEN-työpajan 11.4.2017 klo 17.30-20 Kauniaisten kansanopistossa (Pohjoinen Suotie 5 A, Petra- talo, Yleisluokka) Työpaja on Tekstiilikulttuuriseuran jäsenille ilmainen, muille maksu on 10 €.

Työpajassa tutustutaan luovaan makramesolmeiluun pienen tekstiilikokeilun avulla. Kurssin opettajana toimii muotoilija Emmi Heikola. Ota mukaan sakset, ompelulankaa ja ohuita silmäneuloja.

Sitovat ilmoittautumiset 4.4.2017 mennessä. Tarkat ilmoittautumisohjeet sähköpostina tulleessa kutsussa.

Tervetuloa oppimaan uutta!

Tulo-ohjeita: Kampista linja-auto 109, jää pois Samiksen pysäkillä, josta 400 m kävely. Kauniaisten juna-asema 1 km päässä. Parkkipaikkoja on opiston pihalla rajallisesti, lisäksi lähellä on Palloiluhallin parkkipaikka.

Menneet tapahtumat

Tekstiilikulttuuriseuran sääntömääräinen kevätkokous pidettiin maanantaina 27.3.2017 Virkki-kotimuseolla,

Tekstiilikulttuuriseuran kunniajäsen, tekstiilitaiteilija Talvikki Lausala vietti 100-vuotissyntymäpäiväänsä Helsingin Karjalatalolla 1.3.2017. Seura onnittelee lämpimästi!

Seuran helmikuun jäsentapaaminen oli ensi kertaa työpaja. Se pidettiin 27.2. CraftCornerissa ja aiheena oli tekstiilien paikkaaminen japanilaisessa hengessä, sashikopistojen ja boro-tekstiilien innoittamana. Pajan vetäjinä toimivat Anu Kaarina Hämäläinen ja Kristiina Tergujeff.

Tekstiilikulttuuriseura järjesti opastetun kiertokäynnin Keravan taidemuseon Näkyväksi neulottu -näyttelyyn tammikuussa 2017 .

www.sinkka.fi

Joulukuussa 2016 Tekstiilikulttuuriseura järjesti jäsenilleen opastuksen Kirsti Rantasen näyttelyyn Design-museossa.

Tekstiilikulttuuriseuran, Helsingin työväenopiston ja Elämää käsillä -projektin järjestämä Hyvinvointia käsitöistä -luentosarja pidettiin marraskuussa 2016 Opistotalon Viipurinsalissa. Luentosarjan ohjelma.

VUODEN 2016 STIPENDI

Tekstiilikulttuuriseuran vuoden 2016 stipendi myönnettiin miesten vaatesuunnittelun opiskelija (BA) Holger Jonatan Ingbergille suomenlampaan villaa hyödyntävän miesten vaatemalliston suunnitteluun ja valmistamiseen. Kaikkiaan seura sai 14 stipendihakemusta.

SYYSKOKOUS

Tekstiilikulttuuriseuran sääntömääräinen syyskokous pidetttin 27.10 klo 17 Stadin ammattiopiston toimipisteessä (Meritalon toimipaikka, Haapaniemenkatu 7-9 A, 00530 Helsinki). Kokouksen lisäksi koulutuspäällikkö Elina Tirinen esitteli tekstiili -ja vaatetusalan koulutusta ja tekstiili- ja vaatetusalan opettaja Soile Kuuri tutustutti ammattiopiston uusiin tiloihin.

Kevätretki Mathildedahliin

Tekstiilikulttuuriseura on nyt Facebookissa. Käy tykkäämässä seuran sivuista!

Seuran uusi julkaisu: Ritva Koskennurmi-Sivonen: Kirsti Kasnio - muodin arkkitehti

Unelmia ja epookkia -näyttely