Ajankohtaista tietoa seuran tapahtumista 2021:

Tekstiilikulttuuriseuran hallitus järjestää kerran kuukaudessa (ei kesä-heinäkuussa) jäsenille suunnatun tapahtuman: esim. näyttelykäynti, taiteilija-, taitaja- tai asiantuntijatapaaminen, työpaja tai tutustuminen tekniikkaan tai materiaaliin, tutustumiskäynti tekstiilialan yritykseen tai oppilaitokseen.

Noin puolet tapaamisista tullaan todennäköisesti toteuttamaan etänä ja puolet lähitapaamisina. Etätapaamiset laajentavat mahdollisuuksia tutustua erilaisiin kiinnostaviin ihmisiin tai paikkoihin. Pidämme tärkeänä myös fyysistä kohtaamista silloin, kun se on mahdollista ja järkevää.

Tammikuun jäsentapaaminen

20.1 klo 18-19.30 järjestettiin etänä toteutettava Tuomas Sopasen ryijyluento.

Helmikuun jäsentapaaminen

10.2 klo 18 Taidehalli, Kudottua kauneutta – suomalaisen ryijyn neljä vuosisataa -näyttelyn opastus. Helmikuuksi suunnitteilla myös etänä toteutettava taiteilijatapaaminen Felt Faction Elina Saaren kanssa.

Maaliskuun jäsentapaaminen

22.3 klo 18 pidetään Tekstiilikulttuuriseuran kevätkokous etänä. Suunnitelmissa on myös järjestää työpaja tms. kokouksen yhteyteen.

..................................................................................................................................................................................

Tapahtumat 2020 :

• LOKA-MARRASKUU: Tekstiilikulttuuriseuran ja työväenopiston yhteistyössä järjestämä luentosarja "Tekstiiliä mennen tullen" pidettiin Helsingin työväenopiston Opistotalossa. Luentosarjassa tarkasteltiin tekstiilikulttuuria menneen ja tulevan kohdatessa tässä ajassa. Luentosarja oli osa Tekstiilikulttuuriseuran toiminnan 50. juhlavuotta. Luennot olivat YouTubessa jälkeenpäin katseltavissa noin viikon ajan. Luentosarjan koko ohjelma.
  • STIPENDI Tekstiilikulttuuriseuran 50-vuotisjuhlavuoden stipendin haku alkoi 14.8.2020 ja päättyi 15.9.2020. Hakemuksia tuli yhteensä 11 kpl. Stipendin saaja(t) ilmoitetaan lokakuussa.
  • SYYSKUU Tekstiilikulttuuriseuran yhdistetty kevät- ja syyskokous 21.9.2020. Emme voineet koronan vuoksi järjestää seuran sääntömääräistä kevätkokousta maaliskuussa, joten se siirtyi pidettäväksi syyskokouksen yhteydessä. Pandemiatilanteen vuoksi yhdistetty kevät- ja syyskokous järjestettiin etäyhteyden kautta epävarman vuoksi. Kokous alkoi taiteilijatapaamisella, jonka aikana Tarja Wallius kertoi työskentelystään.
  • ELOKUU Taiteilijatapaaminen. Teams-tapaamisessa 25.8 tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemi kertoi töistään ja työskentelystään.
  • KESÄKUU 2020 Taiteilijatapaaminen. Taiteilijatapaaminen Raija Jokisen kanssa järjestettiin etänä 1.6.2020 klo 18-19.30. Vuoden 2020 tekstiilitaiteilija, 30-vuotistaiteilijajuhlavuotta viettävä Raija Jokinen kertoi työskentelystään ja esitteli töitään vuosien varrelta.
  • Loppukevään suunnitellut jäsentapaamiset jouduttiin perumaan koronaepidemian vuoksi
  • HELMIKUUN jäsenilta järjestettiin ti 25.2. 2020 Designmuseossa, jossa tutustuttiin Hyvissä käsissä -näyttelyyn. Näyttely koostuu neljän nykytaiteilijan – Hanna-Kaisa Korolaisen, Henna Lampisen, Matias Liimataisen ja Henri Tervapuron – teoksista ja installaatioista, joiden inspiraationa on ollut Suomen Käsityön Ystävien arkisto.
  • TAMMIKUU: Anu Tuomisen näyttely Taidehallissa 29.1.2020.

AIEMPIEN VUOSIEN TAPAHTUMIA