Ajankohtaista tietoa seuran tapahtumista:


Tekstiilikulttuuriseuran hallitus järjestää kerran kuukaudessa (ei kesä-heinäkuussa) jäsenille suunnatun tapahtuman: esim. näyttelykäynti, taiteilija-, taitaja- tai asiantuntijatapaaminen, työpaja tai tutustuminen tekniikkaan tai materiaaliin, tutustumiskäynti tekstiilialan yritykseen tai oppilaitokseen. Noin puolet tapaamisista tullaan todennäköisesti toteuttamaan etänä ja puolet lähitapaamisina. Etätapaamiset laajentavat mahdollisuuksia tutustua erilaisiin kiinnostaviin ihmisiin tai paikkoihin. Pidämme tärkeänä myös fyysistä kohtaamista silloin, kun se on mahdollista ja järkevää.


Seuraa ajankohtaista toimintaa Facebook-sivullamme.


Vuoden 2022 toiminta:

  • HELMIKUU: 2.2. klo 17-18 tapaamme taiteilija Kristiina "Tikke" Tuuran etäyhteyden välityksellä Suomenlinnan Haa-Galleriasta
  • HELMIKUU: 15.2. klo 18 Justus K, etätapaaminen


Vuoden 2021 toiminta:

  • JOULUKUU: Tervetuloa jäsentapaamiseemme tiistaina 14.12. klo 18 alkaenTapaamme Lohtu-tekstiilinäyttelysarjan tekijät Tupu Mentu, Maija Esko ja Hannele Köngäs Teams-videoyhteydellä. Tupu, Maija ja Hannele esittelevät Toivo-näyttelykokonaisuuden sekä kertovat teoksistaan ja työskentelystään.

Tupu Mentu, Maija Esko ja Hannele Köngäs saivat viime syksynä Tekstiilikulttuuriseuran 50-vuotisjuhlavuoden stipendin useaan kirkkotilaan suunnitellun näyttelysarjan toteuttamiseen. Toivo-näyttelyt olivat viime kesänä Uudenkaupungin vanhassa kirkossa, Kalannin kirkossa ja Kuusiston kirkossa. Kokonaisuus pohtii ihmisen ikiaikaisia kysymyksiä häpeästä, syyllisyydestä, ilosta, armosta ja lohdusta.

PÄÄSET TUTUSTUMAAN TOIVO-NÄYTTELYYN ja SEN TEKIJÖIHIN MYÖS TÄMÄN TIEDOSTON AVULLA

Ilmoittaudu tapaamiseen viimeistään maanantaina 13.12.2021 https://forms.gle/MGVTquU2t75tA9s78

  • MARRASKUU: Tekstiilikulttuuriseuran ja Helsingin työväenopiston luentosarja Pukuja kulttuureissa torstaisin 11.-25.11.2021. Sarja tarkasteli Suomen kulttuuristen ja etnisten ryhmien pukeutumista eri näkökulmista.

to 11.11. Kansallispuvussa kevyesti https://youtu.be/6o0eRHuadAk

to 18.11. Modernia saamepukeutumista https://youtu.be/czWnKVVtVkI

to 25.11. Romanipuvun perinteitä ja bändipukeutumisen viestejä https://youtu.be/VcY2bNIAykw

  • LOKAKUU: Tekstiilikulttuuriseuran syyskokous sekä taitelijatapaaminen etänä Reeta Ekin kanssa 25.10.2021.
  • SYYSKUU: Tekstiilitaiteilija Sirpa Hasa Konnevedeltä esitteli työskentelyään etänä 9.9.2021 klo 18-19.20.
  • SYYKUU: Länk - Link - Linkki -näyttely Hanasaaren galleriassa 23.9. klo 17 alkaen. Länk - Link - Linkki on taiteilijajärjestöjen Taiteilijat O ja Fiber Art Sweden yhteisnäyttely, jossa on mukana 15 kuvataiteen, muotoilun ja käsityön alueilla toimivaa taiteilijaa Suomesta ja Ruotsista. Näyttelyn esitteli yksi taiteilijoista, Virpi Vesanen-Laukkanen.

AIEMMAT VUODEN 2021 TAPAHTUMAT:

VUODEN 2020 TAPAHTUMAT

AIEMPIEN VUOSIEN TAPAHTUMIA