Ajankohtaista tietoa seuran tapahtumista 2020:

Tekstiilikulttuuriseuran hallitus järjestää kerran kuukaudessa (ei kesä-heinäkuussa) jäsenille suunnatun tapahtuman: esim. näyttelykäynti, taiteilija-, taitaja- tai asiantuntijatapaaminen, työpaja tai tutustuminen tekniikkaan tai materiaaliin, tutustumiskäynti tekstiilialan yritykseen tai oppilaitokseen. Noin puolet tapaamisista tullaan todennäköisesti toteuttamaan etänä ja puolet lähitapaamisina. Etätapaamiset laajentavat mahdollisuuksia tutustua erilaisiin kiinnostaviin ihmisiin tai paikkoihin. Pidämme tärkeänä myös fyysistä kohtaamista silloin, kun se on mahdollista ja järkevää.

STIPENDI

Tekstiilikulttuuriseuran 50-vuotisjuhlavuoden stipendin haku alkoi 14.8.2020 ja päättyi 15.9.2020. Hakemuksia tuli yhteensä 11 kpl. Stipendin saaja(t) ilmoitetaan lokakuussa.

SYYSKUU Tekstiilikulttuuriseuran yhdistetty kevät- ja syyskokous etäyhteyden kautta 21.9.2020 klo 18.00

Emme voineet koronan vuoksi järjestää seuran sääntömääräistä kevätkokousta maaliskuussa, joten se siirtyi pidettäväksi syyskokouksen yhteydessä. Tekstiilikulttuuriseuran hallitus on päättänyt järjestää yhdistetyn kevät- ja syyskokous etäyhteyden kautta epävarman pandemiatilanteen vuoksi.

Aloitamme kokouksen taiteilijatapaamisella, jonka aikana saamme kuulla taiteilija Tarja Walliuksen työskentelystä.

Ilmoittautuminen kokoukseen 17.9. mennessä. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet tulevat jäsenille sähköpostitse.

KOKOUKSEN ESITYSLISTA

• Kokouksen avaus
    • Kokouksen järjestäytyminen
    • puheenjohtajan valinta
    • sihteerin valinta
    • pöytäkirjantarkastajien valinta
    • ääntenlaskijoiden valinta
    • Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
    • Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
    • Kevätkokouksen asiat:
      • Vuoden 2020 toimintakertomuksen hyväksyminen
      • Vuoden 2020 tilinpäätöksen ja toiminnantarkastajan lausunnon esittäminen
      • Vuoden 2020 tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
    • Syyskokouksen asiat:
      • Hallituksen erovuoroisten jäsenten vaali
      • Vuoden 2021 toimintasuunnitelman hyväksyminen
      • Vuoden 2021 talousarvion hyväksyminen
      • Toiminnantarkastajan ja tämän varahenkilön valinta
    • Muut asiat
    • Kokouksen päättäminen

..................................................................................................................................................................................

Menneet tapahtumat 2020 :

ELOKUU 2020

Teams-tapaamisessa 25.8 tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemi kertoi töistään ja työskentelystään.

KESÄKUU 2020

Taiteilijatapaaminen Raija Jokisen kanssa järjestettiin etänä 1.6.2020 klo 18-19.30. Vuoden 2020 tekstiilitaiteilija, 30-vuotistaiteilijajuhlavuotta viettävä Raija Jokinen kertoi työskentelystään ja esitteli töitään vuosien varrelta.

Tekstiilitaiteilijat TEXO ry halusi valinnallaan nostaa esiin kansainvälisesti toimivan taiteilijan, jonka teoksia on esitelty näyttelyissä pääasiassa ulkomailla. TEXO:n tiedotteen mukaan Raija Jokinen ”nostaa teoksillaan eteemme elämää ylläpitävän muotomaailman, joka on löydettävissä lähes kaikista elollisista. Jokisen ilmaisussa orgaanisten muotojen rikas muotokieli varioituu juuristoihin ja oksien verkostoihin – lopputuloksena on ulkonäöltään hauraita, mutta sisällöltään voimakkaita esittäviä tai abstrakteja tekstiiliteoksia.” Raija Jokinen piirtää ja maalaa langoilla ja pellavakuiduilla.

KORONAKEVÄT 2020: Tekstiilikulttuuriseuran hallitus päätti perua kevään 2020 suunnitellut tapahtumat koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

• HELMIKUUN jäsenilta järjestettiin ti 25.2. 2020 Designmuseossa, jossa tutustuttiin Hyvissä käsissä -näyttelyyn. Näyttely koostuu neljän nykytaiteilijan – Hanna-Kaisa Korolaisen, Henna Lampisen, Matias Liimataisen ja Henri Tervapuron – teoksista ja installaatioista, joiden inspiraationa on ollut Suomen Käsityön Ystävien arkisto.
    • TAMMIKUU: Anu Tuomisen näyttely Taidehallissa 29.1.2020.

AIEMPIEN VUOSIEN TAPAHTUMIA