Tekstiilikulttuuriseuran stipendi

Tekstiilikulttuuriseura jakaa stipendin tekstiilikulttuurin eri alueiden edistämiseksi joka toinen vuosi.

Vuonna 2020 on taas stipendin aika! Koska seura viettää 50-vuotisjuhliaan tänä vuonna, juhlavuoden kunniaksi halusimme jakaa tavallista isomman stipendin, 3 000 euroa. Stipendiä haki yhteensä 11 henkilöä tai työryhmää. Kiitos kaikille mielenkiintoisista ja tekstiilikulttuuria hyvin erilaisista näkökulmista tarkastelevista hakemuksista!

Tekstiilikulttuuriseuran hallitus on myöntänyt stipendit seuraavasti:

• 2 000 € työryhmälle Tupu Mentu, Maija Esko ja Hannele Köngäs kirkkotilaan suunnitellun elävän ja muuttuvan Lohtu-tekstiilinäyttelyn toteuttamiseen
  • 1 000 € Eeva Puustjärvelle ekologisen ja kehopositiivisen vaateompelukirjan käsikirjoituksen laatimiseen

Onnittelut stipendin saajille!

Stipendit luovutettiin Tekstiilikulttuuriseuran ja Helsingin työväenopiston järjestämän luentosarjan ensimmäisellä luentokerralla 29.10.2020.

Stipendin saajat kukitettuina: Lohtu-työryhmän edustajana Tupu Mentu vasemmalla, oikealla Eeva Puustjärvi. Kuva Anna-Mari Raunio.

.................................................................................................................................................................................

Stipendin saajat vuosina 2003-2018

• 2020 Työryhmä Tupu Mentu, Maija Esko ja Hannele Köngäs: kirkkotilaan suunnitellun elävän ja muuttuvan Lohtu-tekstiilinäyttelyn toteuttamiseen (2 000 €) sekä Eeva Puustjärvi: Ekologisen ja kehopositiivisen vaateompelukirjan käsikirjoituksen laatimiseen (1 000 €)
  • 2012 Maikki Karisto–Marvi Pasanen: Ryhmittäin kierrettyjen lautanauhojen ohjekirjan käsikirjoituksen laatiminen
  • 2011 Soja Murto-Hartikainen: Kahden kiilasarafaanin ohjeiden ja kaavojen laatiminen
  • 2010 Laila Kindt: Läpi elämän kerätyn tekstiilikokoelman julkistamiseen näyttelyin ja Laura Merz: tekstiilinäyttelyn järjestäminen Berliinissä.
  • 2009 Pirjo Sinervo: Käspaikka.fi toiminnan turvaaminen
  • 2008 Vain 2 hakemusta, päätettiin siirtää summa Seuran juhlavuodelle 2010
  • 2007 Elina Vähävihu: Lasketaan langasta -julkaisun siirtäminen Käspaikan verkkosivuille
  • 2006 Kirsti Salo-Mattila: Vaatteen kaavoituksen kehitys (julkaisu)