Tekstiilikulttuuriseuran stipendi

Tekstiilikulttuuriseura jakaa stipendin tekstiilikulttuurin eri alueiden edistämiseksi joka toinen vuosi.

Vuoden 2022 stipendihaku

Tekstiilikulttuuriseuran stipendin hakuaika on perjantai 2.9. - maanantai 3.10.2022 klo 24:00. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon. Stipendi julkistetaan ja jaetaan Työväenopiston ja Tekstiilikulttuuriseuran luentosarjan ensimmäisellä kerralla 10.11.2022 Opistotalon Viipurinsalissa (Helsinginkatu 26). Stipendinä jaettava summa on 2 500 euroa ja se voidaan jakaa useamman hakijan kesken.

Tekstiilikulttuuriseura myöntää stipendin tekstiilikulttuuriin liittyvään hankkeeseen. Arvostamme hankkeen liittymistä kestävään kehitykseen. Stipendin hakeminen ei edellytä Tekstiilikulttuuriseuran jäsenyyttä.

Stipendi myönnetään hakemusten perusteella Tekstiilikulttuuriseuran hallituksen harkinnan mukaan. Stipendi on käytettävä hankkeesta aiheutuviin kuluihin. Stipendillä ei voi maksaa varsinaisia palkkakuluja eikä matkakuluja.

Stipendin saaja kertoo Tekstiilikulttuuriseuran jäsenille hankkeen tuloksista erikseen sovittavalla tavalla vuoden kuluessa jakopäivästä.

Linkki hakemukseen: https://forms.gle/SpLkiZcaZ9n43FKT7

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä tekstiilikulttuuriseura@gmail.com


-------------------------------------------------------------------------


Vuonna 2020 on taas stipendin aika! Koska seura viettää 50-vuotisjuhliaan tänä vuonna, juhlavuoden kunniaksi halusimme jakaa tavallista isomman stipendin, 3 000 euroa. Stipendiä haki yhteensä 11 henkilöä tai työryhmää. Kiitos kaikille mielenkiintoisista ja tekstiilikulttuuria hyvin erilaisista näkökulmista tarkastelevista hakemuksista!

Tekstiilikulttuuriseuran hallitus on myöntänyt stipendit vuonna 2020 seuraavasti:

 • 2 000 € työryhmälle Tupu Mentu, Maija Esko ja Hannele Köngäs kirkkotilaan suunnitellun elävän ja muuttuvan Lohtu-tekstiilinäyttelyn toteuttamiseen
 • 1 000 € Eeva Puustjärvelle ekologisen ja kehopositiivisen vaateompelukirjan käsikirjoituksen laatimiseen

Onnittelut stipendin saajille!

Stipendit luovutettiin Tekstiilikulttuuriseuran ja Helsingin työväenopiston järjestämän luentosarjan ensimmäisellä luentokerralla 29.10.2020.

Stipendin saajat kukitettuina: Lohtu-työryhmän edustajana Tupu Mentu vasemmalla, oikealla Eeva Puustjärvi. Kuva Anna-Mari Raunio.


.................................................................................................................................................................................


Stipendin saajat vuosina 2003-2018

 • 2020 Työryhmä Tupu Mentu, Maija Esko ja Hannele Köngäs: kirkkotilaan suunnitellun elävän ja muuttuvan Lohtu-tekstiilinäyttelyn toteuttamiseen (2 000 €) sekä Eeva Puustjärvi: Ekologisen ja kehopositiivisen vaateompelukirjan käsikirjoituksen laatimiseen (1 000 €)
 • 2012 Maikki Karisto–Marvi Pasanen: Ryhmittäin kierrettyjen lautanauhojen ohjekirjan käsikirjoituksen laatiminen
 • 2011 Soja Murto-Hartikainen: Kahden kiilasarafaanin ohjeiden ja kaavojen laatiminen
 • 2010 Laila Kindt: Läpi elämän kerätyn tekstiilikokoelman julkistamiseen näyttelyin ja Laura Merz: tekstiilinäyttelyn järjestäminen Berliinissä.
 • 2009 Pirjo Sinervo: Käspaikka.fi toiminnan turvaaminen
 • 2008 Vain 2 hakemusta, päätettiin siirtää summa Seuran juhlavuodelle 2010
 • 2007 Elina Vähävihu: Lasketaan langasta -julkaisun siirtäminen Käspaikan verkkosivuille
 • 2006 Kirsti Salo-Mattila: Vaatteen kaavoituksen kehitys (julkaisu)
 • 2005 Camilla Pulkkinen: Artikkeli + taustatyö kirjaan ”Painokankaan vuosikymmenet” (TEXO)
 • 2004 Aino-Maija Halme-Vaaja: Kirjontanäyttelyn vuokrakustannukset (Turku)
 • 2003 S-L Tiihonen, S. Hautamäki, P. Jokela, M. Krokfors ja H. Mörssäri: Tutkivan oppimisen käsikirja (yhteispohjoismainen Nordliv-projekti)