Tammikuu: Elämän mittainen sirkus


Nukke on esittänyt tärkeää roolia elämäni sirkuksessa. Pikku tytön käsitys oikeasta nukesta on kehittynyt taide- ja muotokuvanukeksi sekä nukkemaisiksi veistoksiksi.
Viena ja Telma (kuvat Bikri Patrikainen)

Nukketaiteeseen olen voinut yhdistää vahvuuteni niin taiteilijana kuin kädentaitajana. Minulla on sekä käsityöläisen että taiteilijan koulutus ja työkokemus, mikä antaa laajat taidolliset mahdollisuudet lähteä hakemaan toteutusta mielikuvilleni. Aikojen alussa haastoin itseni tavoittelemalla mahdollisimman naturalistista lopputulosta. Tein muotokuvia posliinista, joka palveli materiaalina tarkoitustani ja toimii edelleen.

Ada ja Wanda (kuvat Bikri Patrikainen)


Tutustuminen moninaisiin materiaaleihin ja niiden kokeilu on tuonut tullessaan uutta ja uudistanut ilmaisutapaa. Nukke ja nukeksi kutsuttava hahmo on avautunut minulle vuosi vuodelta moninaisempana ja sen myötä olen pystynyt ylläpitämään kiinnostustani nukkeihin.

The Exhausted (kuva Bikri Patrikainen)

The Sound (kuva Bikri Patrikainen)


Olen kehitellyt materiaaleja ja tekniikoita, joita olen tarvinnut toteuttaakseni ideoitani. Nukke on minulle monipuolinen ja vahva ilmaisun väline.

Aika käsissä (kuva Bikri Patrikainen)


Piitu Nykopp