Blogi

Blogi

Olen Leena Aaltio Espoosta. Työskentelen taiteen keskellä taidemuseon alati eläväisessä arjessa. Siellä on vierähtänyt viimeiset 15 vuotta. Opiskelin tekstiilityönopettajaksi yli 40-vuotiaana työskenneltyäni lastentarhanopena siihen asti, mutten siis jäänyt lopulta tekstiilialallekaan, vaan tämä taidemuseo EMMA imaisi minut kokonaan. Vapaan...

Elokuun kirjoittaja on Elsi Winch. Elsi kertoo: Olen kirjavan työuran opettamiseen ja kädentaitoihin liittyvissä töissä tehnyt eläkeläinen. Opiskelin Helsingin Käsityönopettajaopistossa ja pätevöidyin sekä perusopetuksen että aikuiskasvatuksen virkoihin. Lisäksi olen suorittanut kankaankudonnan jatkokurssin Helsingin Yliopistossa.

Huhtikuun kirjoittaja Minna Turunen on 37-vuotias museolehtori ja vaatturi Espoon Leppävaarasta, joka on perinyt toisen nimensä ja rakkautensa käsitöihin sekä kirjoihin sukunsa naisilta.

Aviomieheni isovanhempien peruja ollut punavalkoruudullinen astiapyyhe oli tullut perheemme käytössä tiensä päähän: alareunasta osa riekaleina ja reikiä siellä täällä muuallakin. Astiapyyhkeeksi siitä ei ainakaan enää ollut, ehkä se palvelisi vielä riepuna.